Energilager

Vill du använda din egenproducerade solel när solen inte lyser? - Då är batterier & energilagring något för dig!

Genom att installera ett energilager till dina solceller så kan du lagra din solel och använda den när du vill. På så sätt kan du minska dina elräkningar, bli mer självförsörjande och även hjälpa till att balansera elnätet.

Är du intresserad av att veta mer om enerilager och hur de kan gynna dig? Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Erbjudande

Komplettera din solcellsanläggning!

Vårt pris för Growatt APX HV 10 kWh energilager, inklusive byte till hybridväxelriktare

49 000 kr

Inklusive moms med 50 % grönt ROT-avdrag

Lägg till installation av Checkwatts stödtjänst Currently

59 000 kr

Inklusive moms med 50 % grönt ROT-avdrag

Erbjudandet gäller för solcellsanläggningar upp till 11 kWp utan optimerare.

Growatts APX HV batterier är den moderna lösningen för energilagring som växer utefter dina behov. Med möjlighet till enkel utökning med fler batterimoduler ger den dig flexibilitet utan kompromisser när det gäller säkerhet och prestanda.

  • Flexibilitet: Growatts modulära design möjliggör flexibel utökning efter behov. Batterierna staplas enkelt på varandra vilket gör att du kan öka kapaciteten från 5 kWh till 30 kWh utan krångliga installationer. 
  • Säkerhet: Inbyggda säkerhetsfunktioner och 10 års produktgaranti ger dig trygghet och lång livslängd.
  • Effektivitet: Med den modulära energioptimeringen kan varje moduls kapacitet utnyttjas fullt ut, oberoende av varandra. Den tillåter även att både nya och gamla batterier blandas, vilket ger dig ett högpresterande och hållbart energilager med längre livslängd.

Kontakta oss för mer information om erbjudandet och energilagring!

Vill du hjälpa Svenska kraftnät att stabilisera elnätet och samtidigt tjäna pengar? Då kan du koppla upp ditt energilager till Checkwatts stödtjänst Currently. 

För att elnätet ska vara i balans handlar Svenska kraftnät upp olika stödtjänser. Det är där Currently kommer in, genom att virtuellt koppla ihop batterilager, solceller, vindkraftverk och elbilsladdare över hela landet så kan de tillsammans hjälpa till att stabilisera elnätet. Genom att leverera den här tjänsten till Svenska kraftnät får man en ekonomisk ersättning. Hur stor denna är beror på systemets tillgängliga effekt. 

Läs mer om Currently på Checkwatts hemsida

Hur funkar det?

Det finns flera sätt man kan använda ett energilager på, här nedan förklarar vi lite mer.
Använd mer av din egenproducerade el

Generellt så förbrukar vi mer el på kvällen när solcellerna inte producerar lika mycket el. Det skulle därför vara bra om man kunde lagra den elen som man producerar på dagen, istället för att sälja den ut på nätet. Då elpriset oftast är lägre på dagtid. Det är där energilagring kommer in.

Med ett batteri hemma så kan du ladda upp batteriet medan du producerar mycket el på dagen. Sen på kvällen när du slår på tvättmaskinen, lagar mat och kollar på tv så använder du den lagrade energin i batteriet istället för att köpa dyr el från nätet. På så sätt spar du pengar och ökar lönsamheten på din solcellsanläggning!

Stödtjänster till Svenska kraftnät

Du kan hjälpa till att stabilisera elnätet med ditt energilager genom Checkwatts stödtjänst Currently. Då länkas ditt energilager ihop med Checkwatts virtuella kraftverk och kan på så sätt hjälpa till att balansera frekvensen i elnätet vid driftstörningar. Som kompensation för detta får du en ersättning som varierar dag för dag. Du kan läsa mer om Checkwatts historiska avkastning här: Checkwatt historisk avkastning

Vi hjälper dig självklart med installation och att komma igång med Currently. 

Grönt skatteavdrag: Det pågår en debatt kring grönt skatteavdrag vid anslutning till dessa stödtjänster. Checkwatt har gått ut med att deras styrsystem nu är anpassade efter skatteverkets uppdaterade regelverk, och att man därmed har rätt till grönt skatteavdrag vid installation av dessa. Läs mer här

Självklart är vi uppdaterade kring hur turerna går i detta så kontakta oss om ni har några frågor!

Ni kan även läsa mer på Skatteverkets hemsida

Vi hjälper dig!

Solceller

Sedan 2016 har vi projekterat och installerat solcellsanläggningar. Klicka här för att läsa mer!

Energilagring

Vill du spara grön solel till en regnig dag? Eller optimera elkonsumtionen hemma? Vi hjälper dig att installera ditt egna energilager.

Elbilsladdning

Köpt en ny elbil? Eller vill du erbjuda elbilsladdning till kunder och anställda? Vi hjälper dig att hitta rätt lösning som passar ditt behov. Klicka här för att läsa mer!

Installationer

Vi utför alla typer av elinstallationer, hör av dig till oss med ditt problem så hjälper vi dig.

Renoveringar

Vi hjälper dig gärna när det är dags att renovera. Är du intresserad av ett smart hem system? Prata med oss!

Felsökningar

Är det svart hemma eller öppnar inte porten till jobbet? Vi hjälper både industrier och privatpersoner med felsökning.